Screen Shot 2016-03-02 at 17.02.43

Svenske designere satser på gjenbruk

Bruk-og-kast mentaliteten har endelig snudd, og gjenbruk er blitt trendy. Derfor har Sveriges fremste motedesignere gått sammen om å redesigne og resirkulere sine egne kolleksjoner.

Via hashtagen Sharewear på Instgram kan du låne plagg fra motehus som Filippa K, Hope, House of Dagmar, NIKOLAJ d’ETOILES, Uniforms of the Dedicated, Weekday og Whyred. ShareWear-bevegelsen har allerede fått flere kjente ambassadører fra hele verden til å delta. Blant andre Broen-skuespiller Sofia Helin og supermodell Carolina Winberg støtter kampanjen.

“Hvert år kastes millioner tonn tekstiler i Norge og andre land rundt om i verden, selv om nesten alt kan resirkuleres, doneres eller brukes igjen. ShareWear-kolleksjonen har som mål å skape oppmerksomhet rundt problemet og samtidig tilby en alternativ løsning” sier Sofia Kinberg, Global Markedsdirektør i VisitSweden.

Les artikkel på costume.no
Les artikkel på fastcompany.com

Web: sharewear.se
Instagram: instagram.com/sharewear.se

Screen Shot 2016-03-02 at 17.02.09

Screen Shot 2016-02-12 at 10.55.42