IMG_5859

Eksperimenteringen er i gang med KUTT Gourmet!

I dag kl. 12.00 åpnet pop-up konseptet KUTT Gourmet i Frederikkebygningen på Blindern (UiO). KUTT er et konsept som springer ut fra Trippel, og eksperimentet er et samarbeid mellom SiO Mat og Drikke, Matvett og Kompass & Co. Den viktigste grunnen til at i kaster mat er at den nærmer seg utløpsdato “best før”. Tipp topp varer som går rett i bøtta! Hele 1/3 av maten som produseres i verden blir kastet. Ved å bruke denne maten reduseres matsvinnet, og konseptet retter dermed fokus mot en mer bærekraftig utnyttelse av verdens ressurser.

Matvarene som nærmer seg utløpsdato kjøpes til en billigere penge (det skal ikke være gratis, det er tross alt den samme kvaliteten), og dermed kan KUTT Gourmet servere bærekraftig lunch studenten har råd til! Hver dag komponeres en rett basert på overskuddsråvarer, som selges til kun 30 kr.

Åpningstiden er tirs-fred fra 12-14 (eller så langt beholdningen rekker) de neste tre ukene, frem til 8. mai.
Se dagens meny på SiO-appen.

Les artikkel fra Nettavisen her
Les artikkel fra Nordre Aker Budstikke her
Se innslag fra Østlandssendingen den 21. april her

IMG_5737

IMG_5728

IMG_5741

tapet

IMG_5730

IMG_5733

IMG_5746

Logo